Monday, December 31, 2007

Vitt ute


Nu har vintern kommit. Ända tills igår var det snöfritt och plusgrader. Igår började snöflingor dala ner och idag har vi ett 5 cm tjockt snötäcke.



Vitt och vackert med nejdens julsymboler i förgrunden - Tro, Hopp och Kärlek.



Senaste vecka mottog jag två paket med läckert innehåll. Det ena paketet innehöll en repropakke. Helene Juul och Wenche Wolff Hatling tillsammans står bakom repropakken som kommer ungefär varannan månad. Varje paket innehåller läckra reproduktionstyger, ett spännande mönster och intressant quilthistoria.

Repropakke



Det andra innehöll ett kit från Jordbersstedets Stitchingklubb. Denna gång med ett tjusigt ängelbroderi, fina tyger och Lenes silkestråd i fyra olika färger.





Stitchery från Jordberstedet

Saturday, December 29, 2007

Broderiet för januari 2008




Januarimönstret har varit tillgängligt redan en tid. Jag har hunnit brodera det klart. Jag valde att använda färger från Tilda till mitt januaribroderi. Ursprungstexten är på norska. Jag har valt att använda svensk text. Jag hoppas att det är tillåtet?



Stitch 2008

Jag har tänkt delta i Stitch 2008 - en broderi-utmaning av norska bloggare. Stitch 2008 innebär att man syr ett broderi per månad. Det är 12 norska bloggare som designar varsitt mönster. Januarimönstret finns redan ute. Det är Merete Veian som designat det. Inför Stitch 2008 passade jag på att sortera mitt broderigarn. Snyggt och prydligt, inte sant?





Friday, December 28, 2007

Crazykort

Under året har jag deltagit i ett byte med crazykort på Quilt och lapptekniklistan. Det är Ann-Marlen som hållit i trådarna för bytet. Här följer en liten bildkavalkad på kort som jag sytt under året.


På gee igen


Bloggen har legat nere en lång tid. Nu har jag valt att aktivera den igen. Senaste inlägget handlar om mittblocket till min RR som jag skickade iväg till Danmark. Jag har nu fått igen den och den är så ljuvlig. Anne-Mette och Alice har sytt varsin runda på den. Tusen tack till Er båda! Jag har funderat av och till ifall jag skulle sy den lite större. Nu har jag bestämt mig för att inte göra det. Så småningom ska jag montera vadd och baksida på den. Endast quiltningen och lukkekanten återstår...